معرفی و بررسی

کابل outdoor چیست؟ کابل شبکه outdoor چه فرقی با indoor دارد؟

در این مقاله قصد داریم به شما بگیم که کابل شبکه outdoor چیست و کجاها کاربرد داره. کابل شبکه انواع مختلفی داره و هر کدوم برای کاربردی خاص مناسبه. کابلی برای شبکه‌ شما مناسبه که هم بتونه سرعت و پهنای باند کافی رو در اختیارتون قرار بده و هم از نظر کیفیت استحکام لازم رو داشته باشه. برای انتخاب یک کابل شبکه درست شما باید با انواع کابل‌های شبکه آشنا باشید تا بتونید کابل مناسب خودتون رو پیدا کنید. پس بهتره که قبل از هر مطلبی دسته‌بندی کابل لن رو یاد بگیریم و بعد بریم سراغ این سوال که کابل شبکه outdoor چیست و چه فرقی با بقیه‌ کابل‌های شبکه داره.

نقش کابل شبکه در ارتباطات کابلی

خب بزارید اول ببینیم در یک شبکه نقش کابل شبکه outdoor چیست. بدون اغراق میشه گفت کابل شبکه از هر نوعی که باشه در شبکه‌ شما مهم‌ترین نقش رو بازی می‌کنه. کابل‌ها مسیرهای اصلی انتقال داده‌ها در یک شبکه‌اند. با استفاده از کابل شما می‌تونید تمامی تجهیزات شبکه رو به همدیگه متصل کنید.

کابل‌ها از مهم‌ترین تجهیزات یعنی سرور و سوئیچ‌ها گرفته تا نقاط پایانی شبکه مثل سیستم کلاینت یا سرور رو به شبکه وصل می‌کنند. در واقع در یک شبکه سیمی کابل نقش اول رو بازی می‌کنه و تمامی ارتباطات شبکه‌ شما به اون بستگی داره. بروز قطعی در یک کابل ممکنه باعث اختلال در عملکرد کل شبکه‌ شما بشه. بنابراین اطلاع از راهنمای خرید کابل شبکه و انتخاب کابل درست و باکیفیت در یک شبکه خیلی اهمیت داره.

کابل outdoor

دسته بندی کابل لن

کابل‌های شبکه همگی از نوع کابل اترنت هستند؛ ولی از نظر نوع کتگوری، نوع روکش و کاربردشون به دسته‌های مختلفی تقسیم میشن. بهتره قبل از اینکه بریم سراغ این مبحث که کابل شبکه outdoor چیست، انواع کابل لن و کابل‌های شبکه رو با هم بشناسیم.

دسته بندی کابل از نظر کاربرد

خب حالا ببینیم کابل outdoor چیست و چه فرقی با بقیه‌ کابل‌های شبکه داره. این تفاوت در کاربرد کابل هست. یعنی اینکه کابل قراره کجا به کار بره و توی چه شرایطی قرار بگیره. مسلما کابلی که در یک اتاق داخل داکت یا ترانک نصب میشه شرایط متفاوتی با کابل بیرون از ساختمان داره. بنابراین ما دو دسته کابل داریم:

  • کابل شبکه indoor
  • کابل شبکه outdoor

تفاوت کابل outdoor و indoor دقیقا همین کاربردشون هست. وقتی که شما قصد خرید یک کابل با هر برندی مثلا کابل شبکه لگراند رو دارید، باید اول از همه ببینید که این کابل رو برای چی می‌خواید استفاده کنید. چنانچه برای فضای بیرون از ساختمان نیاز به کابل شبکه دارید، باید کابل‌های اوت دور رو استفاده کنید. ولی برای فضای داخلی به کار بردن کابل‌های اوت دور انتخاب مقرون به صرفه‌ای نیست. در ادامه جزییات بیشتری از این دو نوع کابل رو بررسی می‌کنیم تا بفهمیم کابل اوت دور چیست و چرا بهش میگن اوت دور.

کابل outdoor چیست؟

حتما تا الان متوجه شدید که کاربرد کابل outdoor چیست. در واقع این نوع کابل مقاومت بالایی دارند و می‌تونید اون‌ها رو در فضاهایی که تحت تاثیر شرایط محیطی مختلف هستند هم استفاده کنید. این شرایط شامل رطوبت، خوردگی، نور خورشید، ضربه، فشار، تغییرات دمایی و جانوران جونده میشه. یک کابل اوت دور شکل و شمایلی کاملا شبیه کابل‌های معمولی داره؛ ولی یکم ضخامتش بیشتره. این ضخیم بودن کابل هم الزاما باعث سنگین شدن اون نمیشه.

 اما ببینیم جنس کابل outdoor چیست؟ معمولا جنس روکش کابل‌های اوت دور از pvc یا پلی اتیلن مقاوم ساخته میشه. کابل‌هایی با روکش pvc می‌تونن از دمای 10- تا 60+ و کابل‌های پلی اتیلن می‌تونن از دمای 55- تا 600+ رو تحمل کنند. یعنی شما در محیط‌های خیلی گرم و خیلی سرد هم می‌تونید از کابل‌های پلی اتیلن به راحتی استفاده کنید.

کابل outdoor چیست

نوعی از کابل‌های اوتدور وجود دارند که به جای یک روکش، از دو روکش در تولید اونا استفاده شده.

کابل شبکه indoor چیست؟

حالا ببینیم کابل شبکه این دور چیه و تفاوتش با کابل outdoor چیست. کابل‌های این‌دور کابل‌های اترنت معمولی هستند که از نظر ظاهری تفاوت چندانی با کابل‌های اوت دور ندارند. این نوع کابل معمولا برای محیط‌های بسته و داخل ساختمان‌ها به کار میره. روکش کابل‌های این‌دور معمولا از pvc ساخته شده و نمی‌تونه مقاومت زیادی در برابر عوامل محیطی مثل فشار، ضربه، حرارت، رطوبت و… داشته باشه. بنابراین شما نمی‌تونید از این کابل‌ها برای فضای بیرون استفاده کنید.

تفاوت کابل outdoor و indoor

حتما با توضیحاتی که دادیم فهمیدید که تفاوت کابل indoor با کابل outdoor چیست؟ به طور کلی میشه گفت این دو نوع کابل از جنبه‌های زیر با هم تفاوت دارند:

  • ضخامت کابل‌های اوت دور نسبت به کابل‌های Indoor بیشتره.
  • کابل‌های اوت دور برای فضاهای خارجی به کار میره؛ ولی کابل‌های این‌دور برای این محیط‌ها مناسب نیستند.
  • کابل‌های اوت دور قابلیت مقاومت در برابر عوامل محیطی مثل رطوبت، حرارت، نور، مواد شیمیایی و… رو دارند.
  • در داخل کابل‌های اوت دور یک لایه روکش اضافه قرار داده شده که مقاومت کابل رو بیشتر می‌کنه.
  • طول عمر کابل‌های اوت دور نسبت به این دور خیلی بیشتره.
  • وزن کابل‌های اوت دور از جنس pvc نسبت به کابل‌های این دور از همین جنس سنگین‌تره.
  • قیمت کابل‌های اوت دور نسبت به کابل‌های این دور بیشتره.

دسته بندی کابل‌ها از نظر کتگوری

اگر بخوایم کابل‌ها رو از نظر کتگوری تقسیم بندی کنیم، می‌تونیم بگیم که کابل‌ها بر اساس نسل ساخت‌شون به دسته‌های زیر تقسیم میشن:

  • Cat 1
  • Cat 2
  • Cat 3
  • Cat 4
  • Cat 5
  • Cat 5e
  • Cat 6
  • Cat 6a
  • Cat7
  • Cat 8

کابل‌های cat1 تا cat4 امروزه دیگه کاربردی ندارند؛ ولی دو دسته کابل شبکه Cat5 و کابل شبکه Cat 6 امروزه جزو پرکاربردترین کابل‌های شبکه هستند. سرعت انتقال در این کابل‌های شبکه با هم فرق داره و نسل به نسل سرعتشون بیشتر شده. از کتگوری Cat5e به بعد کابل‌ها سرعت‌های گیگابایتی ارائه میدن.

تفاوت کابل شبکه اوت دور و ایندور

یک تفاوت دیگه در کتگوری کابل‌های شبکه، حداکثر فاصله بین دو دستگاه برای داشتن بیشترین سرعت هست. معمولا کابل‌های نسل پنجم تا هفتم حداکثر فاصله‌ 100 متر دارند؛ ولی کابل‌های Cat6 و Cat8 از 30 تا 50 متر فاصله رو می‌تونن پشتیبانی کنند.

دسته بندی کابل از نظر نوع روکش

یک دسته‌ بندی دیگه برای کابل‌های شبکه، نوع روکش اوناست. به طور کلی کابل‌های شبکه به دو دسته‌ کابل UTP (Unshielded Twisted-Pair) یا کابل‌های بدون شیلد و STP (Shielded Twisted-Pair) یا کابل‌ شبکه sftp شیلددار تقسیم میشن. شیلدهایی که در کابل‌ها به کار میره یا از نوع فویل هست که با حرف F در مشخصات کابل نمایش داده میشه و یا از نوع بافته که با حرف S نشون داده میشه.

 شیلدهای فویلی یک لایه‌ی آلومینیومی در اطراف هادی‌شون دارن؛ ولی در شیلدهای بافته یک روکش توری مسی دور هادی کشیده شده است. اگر بخوایم این انواع روکش کابل لن رو با هم مقایسه کنیم باید بگیم که به طور کلی کابل‌های شیلددار یا STP دوام و مقاومت بهتری دارند و نوع شیلد بافته‌ اونا قوی‌تره. اگرچه قیمت شیلد بافته هم نسبت به فویلی بیشتره.

حرف آخر

در این مقاله با دو نوع کابل این دور و اوت دور آشنا شدید و فهمیدید که کابل outdoor چیست و چرا بهش میگن اوت دور. کابل‌های outdoor از نظر مقاومتی خیلی بهتر از کابل‌های indoor هستند. این نوع کابل از نظر کارایی و سرعت دقیقا شبیه کابل‌های این دور عمل می‌کنند.

بنابراین در محیط‌های داخلی با شرایط خاص هم میشه از کابل‌های اوت دور استفاده کرد. علت اینکه استفاده از کابل این دور برای داخل ساختمان ترجیح داده میشه، قیمت مناسب اون هست. برای خرید کابل شبکه اوت دور بهتره شما در درجه‌ اول به برند اون توجه کنید و بهترین برندهای کابل شبکه رو بشناسید و بعد بر اساس نیازتون نوع مناسبش رو بخرید. کابل‌های اوت دور در تمامی دسته‌بندی‌های گفته شده در بالا تولید میشن و شما باید نوع درستش رو انتخاب کنید.

سوالات متداول

روکش کابل اوت دور چه فرقی با روکش کابل این‌دور داره؟

روکش کابل‌های اوت دور یک لایه زره استیلی و شیلد سیمی اضافه داره که مقاومتش رو بالا می‌بره. ضمن اینکه جنس متریال روکش این کابل‌ها هم بهتره. در نوع دفنی کابل‌های اوت دور یک لایه سم هم برای جلوگیری از خوردگی کابل توسط جوندگان اضافه شده.

روکش‌های پلی اتیلن بهترند یا pvc؟

برای کابل‌های اوت دور انتخاب روکش PE بهتره. چرا که این روکش‌ها مقاومت دمایی بیشتری دارند و می‌تونند در دماهای خیلی بالا و خیلی پایین دوام بیارند. یک مزیت دیگه‌ پلی اتیلن اینه که سبک‌تر هستند.

تفاوت کابل outdoor و کابل indoor چیست؟

این دو نوع کابل از نظر ضخامت، محیط استفاده، مقاومت در برابر شرایط محیط، وزن و قیمت باهم اختلاف دارن.

کابل شبکه outdoor یعنی چه؟

کابل اوت دور به دلیل ساختار ویژه و مقاومت بالایی که در برابر شرایط محیط داره، برای استفاده در فضای بیرون مناسبه.

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x