پچ پنل لودد و آنلودد چه تفاوتی با هم دارند؟
در این مقاله قصد داریم درباره تفاوت پچ پنل لودد و آنلودد حرف بزنیم. همونطور که حتما میدونید، پچ پنل از مهمترین تجهیزات شبکه محسوب میشه که به شما کمک میکنه به کابلهای خودتون نظم بیشتری بدید و اونها رو مدیریت کنید. استفاده از پچ پنلها مزیتهای زیادی داره. مثلا اینکه شما میتونید تعداد دستگاههای شبکه رو بدون اینکه در شبکه تغییری ایجاد بشه، افزایش بدید. یا اینکه با برچسبگذاری کابلها، از بهم ریختگیشون جلوگیری کنید. برچسب برای تشخیص کابلها هم به درد میخوره. حتی با کمک این وسیله کار عیبیابی کابلها و دستگاهها هم راحتتر میشه. انواع مختلفی از پچ پنلها بر اساس نوع و مدل در بازار موجوده که میتونید متناسب با شبکه و نیازتون گزینه مناسب رو انتخاب کنید. یکی از دستهبندیهای پچ پنلها مربوط به پچ پنل unloaded و پچ پنل loaded هست که در این مقاله میخوایم مفصل دربارهش صحبت کنیم. و ببینیم فرق پچ پنل لودد و آنلودد در چه چیزهایی هست.
بررسی انواع پچ پنل
قبل از اینکه تفاوت پچ پنل لودد و آنلودد رو بررسی کنیم، بهتره یک نگاه دقیقتر به پچ پنلها بندازیم. پچ پنل شبکه در واقع یک قطعه فلزیه که تعدادی پورت شبکه داخلش قرار داره و به عنوان یک واسطه بین شبکه و دستگاههاست. استفاده از پچ پنل حجم کابلکشیها رو کمتر میکنه. با کمک این وسیله خرابی و قطعی شبکه هم بهتر و راحتتر تشخیص داده میشه. انواع مختلفی از پچ پنل در بازار وجود داره که در ادامه به چندین مدلشون اشاره میکنیم.
- انواع پچ پنل بر اساس نوع کابل: پچ پنلها بر اساس مدل کابلی که بهشون متصل میشن به سه دسته زیر تقسیم میشن:
- Cat5e
- Cat6
- Cat6a
- انواع پچ پنل بر اساس تعداد پورت: پچ پنلها بر اساس تعداد پورتهایی که دارند هم به دستههای 8، 16، 24، 32.ف 48، 96 و… تقسیم میشن. مثلا پچ پنل 24 پورت لگراند.
- انواع پچ پنل بر اساس شکل ظاهری: پچ پنلها بر اساس محلی که نصب میشن به دو شکل صاف یا زاویهای طراحی میشن. شکل زاویهای مدلی هست که برای زاویههای بیرونی دیوار یا رک میشه استفاده کرد.
- انواع پچ پنل بر اساس نوع لودد و آنلودد: این دسته بندی پچ پنل هم بر اساس شکل ظاهر و هم کارایی اون هست و میخوایم در این مقاله به طور مفصل تفاوت پچ پنل لودد و آنلودد رو با هم بررسی کنیم.
پچ پنل لودد چیست؟
در این بخش از مقاله تفاوت پچ پنل لودد و آنلودد میخوایم به معرفی پچ پنلهای لودد بپردازیم. منظور از پچ پنل لودد، پچ پنلهایی هست که به آداپتور مجهزند. پچ پنلهای لودد شامل پورتهای کیستون میشن که همگی داخل بدنه اصلی سوار شدند. اینکه چه نوع کیستونی و چه تعداد کیستون داخل پچ پنل قرار داره به نوع محصولی که میخرید بستگی داره. وقتی شما یک پچ پنل cat6 با 24 پورت میخرید، یعنی شما ملزم به استفاده از کابلهای cat6 هستید و تنها برای 24 وسیله میتونید این پچ پنل رو استفاده کنید. در سایت آریاشبکه تعداد از محصولات باکیفیت پچ پنل نگزنس از نوع لودد موجود هست که میتونید خریداری کنید.
پچ پنل آنلودد چیست؟
خب تا اینجا متوجه شدیم پچ پنل چیست و پچ پنل لودد رو شناختیم، ولی هنوز نمیدونیم تفاوت پچ پنل لودد و آنلودد چیه. پس باید با نوع آنلودد هم آشنا بشید. پچ پنل آنلودد برخلاف لودد، هیچ کیستونی داخلش نداره. یعنی یک اسکلت خالی از پچ پنل هست و باید کیستونها رو به صورت دستی داخلش قرار بدید. شاید بپرسید چرا این پچ پنلها اینطوری طراحی شدند. باید بگیم این نوع پچ پنل برخلاف تصور خیلیا، کاربردشون از پچ پنل لودد بیشتره. علتش همینه که شما در انتخاب پورت برای هر دستگاه دستتون بازه.
یعنی هر جایی که مناسبتر بود کیستون دستگاههاتون رو نصب میکنید. همچنین هر تعداد کیستون که نیاز داشتید رو روی اون سوار میکنید. پس میشه گفت بارزترین تفاوت پچ پنل لودد و آنلودد، همین انعطافپذیری پچ پنلهای آنلودد هست. یک مزیت دیگه این نوع، اینه که داخل این پچ پنلها، هر نوع کیستونی رو میشه نصب کرد. یعنی شما محدود به استفاده از یک نوع کیستون نیستید و میتونید انواع کیستون Cat5e، Cat6 یا Cat6a رو نصب کنید. از بهترین پچ پنلهای این نوع در بازار میشه به پچ پنل لگراند اشاره کرد.
کدام پچ پنل برای استفاده در شبکه مناسب است؟
با بررسی تفاوت پچ پنل لودد و آنلودد حتما متوجه شدید که هر کدوم از این دو نوع پچ پنل برای چه شبکههایی مناسبند. به طور کلی میشه گفت با توجه به ماهیت انعطافپذیر پچ پنلهای آنلودد، بهتره از این مدل برای شبکههایی استفاده کرد که ممکنه در آینده توسعه پیدا کنه. از طرفی پچ پنلهای آنلودد نیاز به کیستون دارند و ممکنه کار شما رو یکم بیشتر کنند. یک کاربرد دیگه پچ پنلهای آنلودد برای شبکههایی هست که کابلها مدلهای مختلفی دارند. یعنی شما میتونید برای چندین نوع کابل از نوع آنلودد استفاده کنید. البته برای این شبکهها شما میتونید از پچ پنلهای لودد ماژولار هم استفاده کنید؛ ولی کماکان بحث محدودیت تعداد پورت و کابل سر جاشه. یکی دیگه از امتیازات پچ پنلهای آنلودد مدیریت راحتتر کابلهاست.
پس بهتره جایی که تعداد کابل زیادتری دارید و تجهیزات چندان متمرکز نیستند، پچ پنل آنلودد رو انتخاب کنید. و در آخر با در نظر گرفتن قیمت کمتر پچ پنلهای آنلودد، اونا میتونن انتخاب اقتصادیتری برای شما باشند. در مورد پچ پنلهای لودد هم باید بگیم، از این نوع پچ پنل برای شبکههایی استفاده کنید که تعداد کابلها زیاد نیست و شبکهتون فقط از یک نوع کابل استفاده میکنه.
آنچه در تفاوت پچ پنل لودد و آنلودد گفتیم
در معرفی انواع تجهیزات پسیو شبکه هم گفتیم که پچ پنل یکی از وسیلههای غیرضروری ولی کاربردی در شبکه است که با کمکش میتونید به شبکهتون نظم بدید. انتخاب یک پچ پنل درست یکی از دغدغههاییه که هر تکنیسین شبکهای ممکنه باهاش روبرو بشه. شما قبل از هر چیز باید انواع پچ پنلها رو بشناسید تا بتونید تشخیص بدید که کدوم مناسب کار شماست. دو نوع پچ پنل لودد و آنلودد کاراییهای متفاوتی دارند و هر کدوم برای شبکههای خاصی به درد میخورن. دونستن تفاوت پچ پنل لودد و آنلودد به شما کمک میکنه که نوع مناسب رو انتخاب کنید. در این مقاله به معرفی کامل این دو نوع و تفاوت پچ پنل لودد و آنلودد پرداختیم و گفتیم که هر کدوم از این دو نوع برای چه شبکههایی مناسبند.
سوالات متداول
بله این کیستونها به لحاظ سطح کیفیت و نوع کابل شبکهای که پشتیبانی میشه با هم تفاوت دارند، ولی معمولا همه این کیستونها از نوع rj45 برای کابل شبکه یا rj11 برای کابلهای مخابراتی هستند.
بله منظور از UTP پچ پنلهای بدون شیلد محافظ هست که هر دو نوع لودد و آنلودد به این مدل تولید میشن. مدل SFTP هم همون پچ پنلهای شیلددار هستند که برای هر دو نوع لودد و آنلودد وجود دارند.