
انواع پچ پنل چیست ؟ کاربرد پچ پنل در شبکه
در این مقاله قراره بهتون راجع به اینکه پچ پنل چیست ؟ توضیح بدیم و انواع پچ پنل رو بهتون معرفی کنیم. در واقع آشنایی با پچ پنل قبل از خرید تجهیزات شبکه، کاری میکنه تا خیلی از وقت و سرمایهی شما هدر نره و در آینده مشکلی برای شبکه و تاسیسات شما پیش نیاد. پس در ادامهی مقاله با ما همراه باشید.
محتویات فهرست
پچ پنل شبکه چیست ؟
پچ پنل قطعهای مستطیلی و از جنس فلزه که تعداد زیادی پورت روی اون قرار دارن. این قطعه واسطهای بین کابلهای شبکه و تجهیزات اصلیه. یعنی، کابلهای شبکه بهجای اتصال به روتر یا هاب، به پچ پنل وصل میشن.
کاربرد پچ پنل در شبکه

بعد از کابل کشی تعدادی سوکت شبکه بدون استفاده میمونن که در زمان افزایش کاربر باید وارد مدار شبکه بشن. برای حل این موضوع تمام کابلهای متصل به سوکت رو در یک منطقه جمع و به پچ پنل وصل میکنن. زمان نیاز هم با یک کابل به سوئیچ متصل میشن.
انواع پچ پنل شبکه
الان که جواب پچ پنل چیست رو توضیح دادیم، وقتشه تا با انواع مختلف پچ پنلها آشنا بشید.
تعداد پورت پچ پنل
یکی از دستهبندی پچ پنلها بر اساس تعداد پورت اونهاست. هر چی شبکه بزرگتر باشه به تعداد پورتهای بیشتری برای پچ پنل نیاز داره. معمولا پچ پنلها با تعداد 12، 16، 24، 32، 36، 48 و 96 پورت تولید میشن.
جنس پچ پنل

برای کابلها و پچ کوردهای مسی از پچ پنل مسی و برای کابلهای فیبر نوری از پچ پنل فیبر نوری استفاده میشه.
ماژولار بودن یا نبودن پچ پنل
ماژولار بودن پچ پنل چیست ؟ ماژولار بودن پچ پنل یعنی کیستونها از قبل نصب نشدن. این ویژگی باعث میشه بتونیم انواع مختلف کیستونهای مورد نیاز رو نصب کنیم. علاوه بر این، وقتی یکی از کیستونها خراب بشه میتونیم راحت اون یک کیستون خراب رو با یک کیستون جدید جایگزین کنیم. این در حالیه که وقتی پچ پنل ماژولار نباشه، فقط یک نوع کیستون از قبل نصب شده و در صورت خرابی یک کیستون باید کل پچ پنل رو تعویض کنیم.
بر اساس استاندارد CAT
پچ پنلها در استانداردهای Cat5e، Cat6، Cat6a و Cat7 تولید میشن که این دستهبندی بر اساس استانداردهای کیستونهای نصبشده روی پچ پنله.
بر اساس شیلد دار بودن یا نبودن
یکی دیگه از دستهبندیهای پچ پنل بر اساس شیلد دار بودن (STP) و نبودن (UTP) کیستونهای پچ پنله. در این قسمت هم باید توجه کنید که کابل یا پچ کورد با پچ پنل سازگار باشه.
برند
از پچ پنل های محبوب و با کیفیت میشه به پچ پنل لگراند و پچ پنل نگزنس اشاره کردن.
پچ پنل POE
پچ پنل POE هم پورتهایی برای انتقالات اطلاعات بین اجزای شبکه و هم پورتهایی برای تامین توان مصرفی برق در اختیار تجهیزات شبکه قرار میده.
آموزش نصب پچ پنل در رک

پچ پنل بین نقاط انتهایی کابل و تجهیزات اصلی قرار میگیره. بهصورت کلی نصب پچ پنل در رک در چهار مرحله انجام میشه.
- با کاتر کابل، 2 تا 3 سانتیمتر از قسمت انتهایی پوستهی کابل رو جدا کنید.
- رشتههای سیم رو از هم جدا کنید.
- بر مبنای دو استاندارد رنگبندی T568B یا T568A سیمها رو با آچارپانچ به پشت پچ پنل وصل کنید.
- در آخر با سیمچین قسمت اضافی سیم رو ببرید.
حرف آخر
در این مقاله به اینکه پچ پنل چیست ؟ جواب دادیم و باهم با انواع پچ پنل آشنا شدیم. علاوه بر اینها دیدیم که استفاده از این قطعه چه اندازه کار مدیریت کابلها رو برای ما راحتتر میکنه. مرسی از همراهیتون، اگر سوالی داشتید با ما در میون بذارید.
سوالات متداول:
قطعهای مستطیلی با تعداد زیادی پورت که بین نقاط انتهایی کابل و تجهیزات اصلی قرار میگیره.
12، 16، 24، 32، 36، 48 و 96
پورتهایی داره که برق مورد نیاز تجهیزات رو تامین میکنه.