معرفی و بررسی

پاور ماژول چیست؟ انواع آن کدامند؟

اگر با ساختار شبکه آشنایی داشته باشید، می‌دونید که برای محافظت از اجزای اون باید از رک شبکه استفاده کنید. رک شبکه باعث حفظ تجهیزات شما میشه و نظم مشخصی به محیط شما میده. رک شبکه متعلقاتی داره که وجود اون‌ها کارایی رک رو بهبود می‌بخشه. از طرفی، وجود یک‌سری از متعلقات رک تقریبا واجبه و شما برای خرید اون‌ها باید اطلاعات کافی داشته باشید. پاور ماژول یکی از متعلقات پرمصرف رک شبکه است که در ادامه به سوال پاور ماژول چیست؟ جواب میدیم و به لزوم استفاده از اون می‌پردازیم.

پاور ماژول چیست؟

پاور ماژول یک منبع تغذیه است که وظیفه‌‌ اون برق‌رسانی به تجهیزات شبکه است. به‌طور معمول پاور ماژول به برق اصلی (کشیده شده از تابلو برق) وصل میشه و با توجه به قدرت و تعداد پورت‌هاش سایر تجهیزات رو تغذیه می‌کنه. اکثرا پاور ماژول رو به اسم چند راهی برق هم می‌شناسیم.

نقش پاور ماژول در رک شبکه

به طور طبیعی تعدادی از تجهیزات شبکه تعبیه‌شده درون رک با برق کار می‌کنن. اگر هرکدوم از این تجهیزات به‌طور جداگانه به پریز برق وصل بشن با کمبود جا و پریز مواجه می‌شیم. همچنین، شبکه دچار به هم‌ریختگی میشه و عملکرد اون به مشکل می‌خوره. پاور ماژول طوری طراحی شده که داخل رک پیچ میشه و با توجه به تعداد تجهیزات اکتیو نصب‌شده داخل رک، میتونه این تجهیزات رو تغذیه کنه.

نقش پاورماژول در رک شبکه

پاور ماژول وسیله‌ایه مثل چند راهی برق که تعدادی پریز برق روی اون وجود داره و وظیفه‌ اصلی اون، تغذیه‌ تجهیزات درون رک مانند سوئیچ و سروره.

انواع پاور ماژول رک

حالا که فهمیدیم پاور ماژول چیست می‌تونیم به بررسی انواع پاورماژول بپردازیم.

در رابطه با پاور ماژول تحت شبکه باید به این مورد اشاره کنیم که در تمام رک‌های شبکه از جمله: رک Outdoor، رک ایستاده، رک دیواری، رک مخابراتی و… قابل استفاده است.

این قطعه یکی از مهم‌ترین متعلقات رک شبکه است و انواع مختلفی داره که در موارد متعددی مورد استفاده قرار می‌گیره. فاکتورهای زیر علت تنوع پاور ماژول‌ها رو مشخص می‌کنن:

  • شرکت تولیدکننده
  • تعداد پورت
  • نوع پورت
  • مجهز به کلید قطع و وصل جریان برق
  • داشتن سیم ارت
  • فیوزدار
  • ارتفاع

پاور ماژول‌ها به گونه‌ای تولید میشن که با استاندارد 19 اینچ رک مطابقت داشته باشن. ارتفاع اون‌ها هم با توجه به ارتفاع رک تعیین میشه.

انواع پاور ماژول

جنس پاور ماژول عموما از آلومینیومه. به این ترتیب وزن زیادی رو به رک تحمیل نمی‌کنه. روی بدنه‌ اکثر پاور ماژول‌ها برای قطع و وصل کردن جریان برق، یک کلید قرار داره که در مواقع ضروری امکان استفاده از اون وجود داره. بعضی دیگه از پاورماژول‌ها برای حفظ امنیت افراد به فیوز محافظ مجهز هستن.

کاربرد انواع پاور ماژول

حالا که فهمیدیم پاور ماژول چیست؟ با کاربرد اون آشنا میشیم. هرکدوم از پورت‌هایی که روی پاورماژول قرار داره، میتونه یک دستگاه قدرتمند رو به‌طور استاندارد تغذیه کنه. در مقاله رک شبکه چیست هم گفتیم که هرچقدر تجهیزات مصرف‌کننده‌ برق داخل رک شبکه بیشتر باشه به همون میزان به پورت‌های بیشتری نیاز داریم؛ پس باید از پاور ماژول‌هایی استفاده کنیم که تعداد پورت‌های بیشتری دارن.
این پاور ماژول‌ها از پرکاربردترین پاور ماژول‌های رک شبکه محسوب میشن:
• پاور ماژول 3 پورت
• پاور ماژول 6 پورت
• پاور ماژول 8 پورت
• پاور ماژول 9 پورت
بهتره بدونید که انواع پاور ماژول از 2 تا 40 پورت در بازار تجهیزات شبکه وجود داره و با توجه به میزان استفاده و تجهیزات درون رک می‌تونید انواع اون‌ها رو تهیه کنید. به‌عنوان مثال، اگر 7 تا از تجهیزات درون رک شبکه‌ شما با برق تغذیه میشن بهتره که پاور ماژول 9 پورت رو تهیه کنید تا 2 پورت خالی هم به‌عنوان زاپاس داشته باشید.

از پاور ماژول‌های 20 پورت به بالا در رک‌های ایستاده‌ شبکه‌هایی با تجهیزات زیاد و دیتاسنترها استفاده میشه.

حرف آخر

برای داشتن یک شبکه‌ باکیفیت باید در اولین قدم به شناخت تجهیزات اون بپردازیم. همون‌طور که می‌دونید یک شبکه از تعداد زیادی تجهیزات تشکیل شده که به فعالیت اون کمک می‌کنن. در این مطلب سعی کردیم به پاسخ سوال پاور ماژول چیست به‌ طور کامل پاسخ بدیم و انواع پاور ماژول رو بررسی کنیم. امیدواریم که براتون مفید بوده باشه. در صورتی که در مورد این عضو از انواع متعلقات رک شبکه دارین، می‌تونین در قسمت نظرات مقاله مطرح کنین. کارشناسان متخصص آریا شبکه خیلی زود شما رو راهنمایی می‌کنن.

سوالات متداول

استفاده از پاور ماژول ضروریه؟

در صورتی که تجهیزات درون رک از برق استفاده کنن، بله.

پرطرفدارترین پاور ماژول در بازار، پاور ماژول چند پورته؟

پاور ماژول 8 پورت

بیشترین مواردی که روی قیمت پاور ماژول تاثیر دارن؟

برند، تعداد پورت‌ها، فیوز داشتن و مجهز بودن به کلید قطع و وصلی برق.

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x