راهنمای خرید

راهنمای خرید ترانکینگ – بررسی تمام ویژگی های ترانک

در این راهنمای خرید ترانکینگ قصد داریم به شما بگیم که موقع خرید این ابزار باید به چه نکاتی دقت کنید. خرید تجهیزات شبکه کار سختی نیست؛ ولی باید خیلی مراقب باشید. از یک طرف تجهیزات باید کیفیت و کارایی لازم را داشته باشند. از طرف دیگه محصول باید متناسب با نیاز شما باشه. مثلا شما اگه از کابل‌های cat6 استفاده می‌کنید؛ پچ پنل cat5 به درد شما نمی‌خوره.

این قضیه برای همه‌ تجهیزات صادقه. یعنی شما موقع خرید ترانکینگ هم باید ببینید دقیقا به چه محصولی نیاز دارید و باید دنبال چی بگردید. در این راهنمای خرید ترانکینگ یا راهنمای خرید ترانک ما به شما میگیم ویژگی‌های هر ترانکینگ در بازار چیا هست و موقع خریدش باید به چه نکاتی توجه کنید.

ترانکینگ چیست؟

قبل از اینکه بریم سراغ راهنمای خرید ترانکینگ، بهتره بیشتر درباره‌ این محصول و اینکه در کل ترانکینگ چیست، بدونیم. ترانک یا ترانکینگ یک وسیله است و کابل‌ها از داخلش عبور می‌کنند. وقتی شما سیستم‌ها و دستگاه‌های مختلف رو به یک شبکه‌ واحد از طریق کابل متصل می‌کنید؛ یک‌سری کابل سرگردان اون وسط هستند که از این اتاق به اون اتاق کشیده شدند و دستگاه‌ها رو به همدیگه متصل کردند.

این کابل‌ها شاهراه‌های ارتباطی شما هستند و خرابی‌شون ممکنه به کل سیستم آسیب بزنه. کار ترانکینگ محافظت از همین کابل‌هاست. وقتی کابل‌کشی‌های شما اصطلاحا روکار باشند و از کنار دیوارها رد بشن، شما باید از ترانکینگ برای اونا استفاده کنید. کانال‌های ترانکینگ معمولا از جنس pvc یا پلاستیک فشرده هستند و دوام خوبی در برابر ضربه و فشار دارند. البته جنس ترانکینگ یکی از فاکتورهایی هست که در این راهنمای خرید ترانکینگ می‌خوایم دربارش صحبت کنیم. بد نیست بدونید حفاظت تنها مزیت کار با این ابزارها نیست.

نصب ترانکینگ

در واقع ترانکینگ به شما کمک می‌کنه که کابل‌هاتون رو مدیریت کنید. وقتی شما از ترانکینگ استفاده کنید، می‌تونید برای هر فضایی کابل شبکه مناسب رو تعبیه کنید. یا اینکه هر جایی که اتصال به شبکه نیاز بود، با قرار دادن یک خروجی این اتصال رو فراهم کنید. همان طور که در تفاوت داکت و ترانکینگ گفتیم، این نکته رو هم یادآور بشیم که ترانکینگ برخلاف داکت فقط یک کانال کابل هست، از قسمت‌های مختلفی تشکیل شده. از جمله مهم‌ترین متعلقات ترانکینگ عبارتند از کادر، باکس، پریز، اتصال، زاویه، سه راهی، کلید، مسدود کننده وغیره.

یکی از کاربردهای مهم ترانکینگ جلوگیری از نویز و میدان مغناطیسی هست. معمولا از این وسیله برای حفاظت از شبکه در جاهایی که کابل‌های برق قوی هستند استفاده میشه.

ترانکینگ‌ها رو میشه هم برای کابل شبکه و هم کابل برق استفاده کرد. نوع خاصی از این وسیله هم تولید شده که هر دو نوع کابل رو میشه داخلش قرار داد. البته با یک جداکننده‌ عایق این دو نوع کابل از هم جدا میشن. به طور کلی ما سه نوع ترانکینگ داریم:

  • ترانکینگ دیواری
  • ترانکینگ ستونی
  • ترانکینگ دفنی

این سه مدل هر کدوم برای کاربردهای مشخصی استفاده میشه که از روی اسمشون مشخصه. بنابراین در این راهنمای خرید ترانکینگ ما درباره‌ این کاربردها صحبت نمی‌کنیم. انواع برندهای ترانکینگ مثل برند ترانکینگ لگراند در بازار موجود هستند که کیفیت عالی دارند و می‌تونید از اونا برای یک کابل‌کشی محکم و بادوام استفاده کنید.

در همین راستا بخوانید: داکت چیست؟

راهنمای خرید ترانکینگ

در این بخش میریم سراغ راهنمای خرید ترانکینگ تا ببینیم که موقع خرید این وسیله باید چه نکاتی را در نظر داشته باشید.

راهنمای خرید ترانکینگ بر اساس سایز

سایز و اندازه ترانکینگ

ترانکینگ‌ها معمولا سایزای مختلفی دارند و در ابعاد گوناگون تولید میشن. ولی عمده‌ این محصول با اندازه‌ دو متر طول به بازار عرضه میشه. ترانکینگ‌ها از سایز 5 سانت تا 15 سانت عرض دارند و شما باید بسته به مقدار کابل‌هاتون اندازه‌ مناسبش رو بخرید. معمولا برندهای مختلف استانداردهای متفاوتی برای اندازه‌های ترانکینگ دارن؛ اما پهنای اکثر ترانکینگ‌ها 80 میلیمتر یا همون 8 سانتی‌متر هست. مثلا ترانکینگ دانوب اغلب محصولاتش رو با ابعاد 101*50، 105*50 و 80*50 تولید می‌کنه.

ترانکینگ‌ معمولا برای شبکه‌های گسترده با حجم کابل زیاد استفاده میشه. یعنی اگر بخواید چندتا سیستم رو با هم شبکه کنید، داکت می‌تونه انتخاب مناسب‌تر و مقرون به صرفه‌تری برای شما باشه. از طرفی در صورتی‌ که قرار باشه شبکه در آینده‌ توسعه پیدا کنه، همون ترانکینگ برای شما بهتره.

نحوه نصب ترانکینگ

دومین نکته‌ای که باید در این راهنمای خرید ترانکینگ بهش اشاره کنیم، نحوه‌ نصب ترانکینگه. یک ترانکینگ به راحتی داکت نصب نمیشه و نیاز به نصب خود کانال‌‌ها و بقیه‌ متعلقاتش هست. این کار معمولا تخصص نیاز داره و هر کسی نمی‌تونه انجامش بده. ولی میشه گفت نصب ترانکینگ از یکسری جنبه‌ها راحت‌تر از داکته. اینکه برای گوشه‌ها از زاویه استفاده میشه یا اینکه برای نصب کلید و پریز برق شما نیاز به قطع کانال و کانال‌کشی مجدد ندارید، همه از امتیازات ترانکینگ هست. از طرف دیگه ترانکینگ حجم کابل بیشتری رو می‌تونه در خودش جا بده و شما نیاز نیست در فکر چند سری ترانکینگ باشید. اما باید دقت کنید که ترانکینگ انتخابی‌تون نصب راحتی داشته باشه. مثلا کناره‌های ترانکینگ با هم دیگه راحت جفت بشن و برای اتصال مابقی متعلقات کار اضافه‌ای نیاز نباشه.

مقاومت و استحکام ترانکینگ

خب بریم سراغ فاکتور مهم دیگه‌ای که در این راهنمای خرید ترانکینگ می‌خوایم دربارش حرف بزنیم؛ یعنی مقاومت. استحکام و مقاومت ترانکینگ کاملا به جنس بدنه‌ و برند سازنده‌ اون بستگی داره. اغلب ترانکینگ‌ها از pvc ساخته میشن. علتش اینه که این ماده در برابر حرارت، ضربه، فشار، خوردگی، پوسیدگی و نور خورشید مقاومه. از طرف دیگه نوعی عایق هم محسوب میشه. این جنس ترانکینگ بهترین نوع بازاره و بیشترش رنگ سفید داره. البته برند ترانکینگ سوپیتا محصولاتی با طرح چوب هم به بازار عرضه کرده که می‌تونید متناسب با طراحی فضاتون اون نمونه را بخرید.

نمونه‌های بهتر ترانکینگ که قیمت بیشتری هم دارند، ترانکینگ‌های سوپر pvc هستند که برای محیط‌های با شرایط فیزیکی خاص به کار میرن. این متریال مقاومت بالایی در برابر ضربه و فشار داره و جایی مناسبه که فشار مکانیکی روی کابل‌ها زیاد باشه.
ترانکینگ ماژولار

ماژولار بودن ترانکینگ

یکی از اصلی‌ترین مزیت‌های ترانکینگ که در این راهنمای خرید ترانکینگ قصد داریم بهش بپردازیم، قابلیت ماژولار اون هست. منظور از ماژولار بودن اینه که ترانکینگ قابل گسترشه. یعنی شما می‌تونید ورودی و خروجی یا همون کلید و پریز بهش اضافه کنید. شما باید ترانکینگی رو انتخاب کنید که اولا ماژولار باشه و دوما به هر تعدادی که خواستید کلید و پریز داخلش قرار بگیره. از طرف دیگه وجود پارتیشن ترانکینگ به شما این امکان میده که همزمان کلید برق و شبکه رو با هم داشته باشید. بنابراین این پارتیشن‌ها قابلیت‌های بیشتری به ترانکینگ میدن. اینکه ترانکینگ شما چه متعلقاتی داره و تا چه حد میشه امکاناتش رو افزایش داد، نکته‌ای هست که حتما باید موقع خرید ترانکینگ بهش توجه کنید.

راهنمای خرید متعلقات ترانکینگ

بررسی متعلقات ترانکینگ

خب تا اینجای کار بحث راهنمای خرید ترانکینگ رو با فاکتورهایی که باید موقع خرید بهشون توجه کنید، ادامه دادیم. حالا بریم ببینیم وقتی که ترانکینگ می‌خرید، چه متعلقاتی باید همراهش باشه و چه چیزهای اضافه‌تری می‌تونید براش تهیه کنید. به طور کلی ترانکینگ‌ها یکسری تجهیزات اضافه هم براشون تولید میشه که قابلیت‌های اونا رو بیشتر می‌کنه. این وسایل روی همون ترانکینگ سوار میشن و باید موقع خرید بر اساس نوع و سایز ترانکینگ انتخاب بشن. متعلقات ترانکینگ عبارتند از:

  • ترانکینگ: بدنه‌ اصلی ترانکینگ یا همون کانال‌هایی که روی دیوار نصب میشن و کابل‌ها از داخلش عبور می‌کنند.
  • درب ترانکینگ: این درب‌ها روی ترانکینگ قرار می‌گیره و مانع برخورد هر چیزی با کابل‌ها میشه. معمولا درب‌ها در دو مدل سخت و نرم تولید میشن که هر کدوم کاربرد خاص خودشون رو دارند.
  • کلید و پریز: کلیدها و پریزها در میانه‌ کانال‌ها قرار می‌گیرند و ورودی و خروجی کابل‌های شبکه رو ایجاد می‌کنند.
  • کادر: منظور از کادر، قاب‌هایی هست که در اطراف کلید‌ها و پریزها نصب میشه و اونا رو روی ترانکینگ متصل می‌کنه. این کادرها در سایزهای مختلفی برای هر تعداد کلید و پریز تولید میشه؛ به عنوان مثال کادر 2 ماژوله یا کادر 4 ماژوله.
  • زاویه: ترانک‌های گوشه‌داری هستند که برای نصب در زاویه‌های اتاق‌ها به کار میرن. این زاویه‌ها معمولا برای هر دو گوشه‌های داخلی و خارجی اتاق‌ها تولید شدند.
  • پارتیشن: پارتیشن به حائلی گفته میشه که وسط یک کانال قرار می‌گیره و کابل‌های شبکه و برق رو از هم تفکیک می‌کنه. معمولا پارتیشن‌ها از متریالی ساخته میشن که در برابر امواج الکترومغناطیسی و نویزها عایق هستند.
  • سه راهی: یکی دیگه از متعلقات مهم در ترانکینگ‌، سه راهی ترانکینگ هست. این وسیله برای ایجاد چند انشعاب در یک مسیر به کار میره.
  • مسدود کننده: قسمتی که در انتهای یک کانال قرار می‌گیره رو مسدود کننده میگن.
  • اتصال: اتصالات برای وصل کردن دو ترانک به همدیگه استفاده میشن. این وسیله برای شما یک اتصال مطمئن و بدون نفوذ رو ایجاد می‌کنه.

برندهای تولیدکننده ترانک

در این قسمت از راهنمای خرید ترانکینگ قصد داریم شما رو با چند برند خوب ترانکینگ آشنا کنیم. محصولات ترانکینگ داخل بازار هم از نوع ایرانی هستند و هم خارجی. شما می‌تونید بسته به قیمت و کیفیتی که مد نظرتون هست یکی از این برندها رو انتخاب کنید. معروف‌ترین و پرطرفدارترین برندهای تولید‌کننده‌ ترانکینگ در بازار عبارتند از:

  • ترانکینگ البرز: ترانکینگ البرز یکی از بهترین نمونه‌های داخلی این محصول در ایرانه که از لحاظ کیفی و ظاهری شبیه ترانکینگ‌های لگرانده. البرز کارش رو از سال 1354 شروع کرد و در حال حاضر فقط روی تولید تجهیزات شبکه باکیفیت تمرکز داره. ترانکینگ‌های این شرکت همه از استانداردهای IEC برخوردارند. از ویژگی‌های خوب این محصولات میشه به درب نرم و انعطاف‌پذیر ترانکینگ و مطابقت با استانداردهای ساختمانی ایرانی اشاره کرد. معمولا ترانکینگ‌های البرز در اندازه‌ دو متر ساخته میشن و قیمتشون بر اساس ابعادش متفاوته.
  • ترانکینگ دانوب: دومین برند ایرانی ترانکینگ که در این راهنمای خرید ترانکینگ باهاش آشنا میشید، دانوب هست. این دو شرکت یعنی البرز و دانوب با تولید محصولات باکیفیت تونستند نمونه‌های داخلی قابل رقابت با محصولات خارجی به بازار عرضه کنند. دانوب هم برای تولید محصولاتش از تولیدات شرکت فرانسوی اشنایدر الهام گرفته و شما می‌تونید متعلقات ترانکینگ این برند رو برای دانوب هم استفاده کنید. تولیدات دانوب بر اساس استانداردهای IEC و DIN EN هستند و مقاومت بالایی در برابر اشتعال و حرارت دارند. معمولا ترانکینگ‌ و داکت دانوب در دو سایز 80*50 و 101*50 تولید میشن و متعلقاتشون هم برای سایز 101*50 به طور مجزا در بازار وجود داره.
  • ترانکینگ سوپیتا: سوپیتا هم یک شرکت ایرانی هست که از سال 1362 کارش رو شروع کرد. این شرکت در حال حاضر محصولاتی برای صنایع ساختمانی از جمله انواع تجهیزات پسیو شبکه تولید می‌کنه. ترانکینگ‌های سوپیتا تنوع زیادی دارند و در ابعاد مختلفی تولید میشن. سوپیتا اولین برند ایرانیه که محصولاتش رنگ چوب هم داره و می‌تونید برای فضاهای داخلی از این طرح استفاده کنید. این شرکت هم ترانکینگ‌هایی با درب نرم تولید می‌کنه که انعطاف لازم رو داشته باشند. از طرف دیگه با ایجاد پارتیشن‌های چندتایی سعی شده تا حد امکان از نویز و تداخل در کانال‌های کابلی جلوگیری بشه. انواع متعلقات ترانکینگ سوپیتا هم در بازار موجوده و می‌تونید جداگونه خریداری کنید.
  • ترانکینگ لگراند: محصولات شرکت فرانسوی لگراند در بازار طرفداران زیادی داره. این شرکت یکی از معروف‌ترین و بهترین برندهای تولید‌کننده‌ تجهیزات شبکه در دنیاست. محصولات لگراند در بازار ایران هم به راحتی پیدا میشه و شما می‌تونید این ترانکینگ‌ها رو بخرید و برای همیشه خیالتون رو از بابت کیفیت و کارایی اونا راحت کنید.
راهنمای نصب ترانکینگ

حرف آخر

در این راهنمای خرید ترانکینگ انواع مختلف ترانکینگ رو بررسی کردیم و گفتیم که هر کدوم برای چه فضایی مناسبند. به عنوان مثال برای استفاده‌ توکار یا زیر زمین شما باید از ترانکینگ‌های دفنی استفاده کنید. یا اینکه برای زیباتر دیده شدن ترانکینگ‌ها، بهتره از ترانکینگ‌های ستونی استفاده بشه. برای نصب ترانکینگ در جاهایی که کابل شبکه و برق در کنار هم قرار گرفتند بهتره از ترانکینگ‌های پارتیشن‌دار استفاده کنید. این کار علاوه بر اینکه حجم کابل‌کشی رو کم می‌کنه، جلوی تداخل و نویز رو هم می‌گیره.

سایز ترانکینگ رو باید بر اساس نیازتون انتخاب کنید. ولی اگه قصد دارید در آینده شبکه رو توسعه بدید، بهتره ترانکینگ‌ بزرگتری انتخاب کنید. یکی دیگه از گزینه‌هایی که در این راهنمای خرید ترانکینگ بهش اشاره کردیم، درب ترانکینگ بود. درب‌های نرم انعطاف‌پذیری بهتری دارند و ظاهر بهتری به اتاق شما میدن. اگرچه ممکنه هزینه‌ بیشتری رو متحمل بشید. در انتها باید بگیم که انتخاب بهترین ترانکینگ به نیاز شما و هزینه‌ای که در نظر دارید بستگی داره. از طرف دیگه توجه به نکاتی که در این راهنمای خرید ترانکینگ گفته شد، می‌تونه به شما در انتخاب مناسب کمک کنه.

سوالات متداول

آیا تمامی برندهای ترانکینگ موجود در بازار متعلقات ترانکینگ را هم دارند؟

بله اغلب این شرکت‌ها متعلقات ترانکینگ را هم تولید می‌کنند؛ به جز دانوب. همون‌طور که گفته شد در صورتی‌که محصولات دانوب را خریداری کنید، می‌تونید از متعلقات برند اشنایدر برای اون استفاده کنید. چون این شرکت از استانداردهای اشنایدر برای تولید محصولات خودش استفاده‌ می‌کنه.

بهترین برند تولیدکننده‌ ترانکینگ کدوم برند هست؟

میشه گفت بهترین برندهای تولیدکننده‌ ترانکینگ که در بازار ایران هم موجود هستند، لگراند و اشنایدرند. البته شرکت PKS ترکیه هم ترانکینگ‌های باکیفیتی تولید می‌کنه و محصولاتش در ایران هم پیدا میشه.

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x