معرفی و بررسی

آشنایی با فناوری poe و کاربرد آن در شبکه

تکنولوژی‌های زیادی برای بهتر کردن ساختار شبکه در حال شکل‌گیری هستند. بعضی از این تکنولوژی‌ها مثل تکنولوژی POE می‌تونن بخش زیادی از هزینه یک شبکه رو کم کنن، سرعت زیادی به اون ببخشن و یا حتی مسیر انتقال داده‌ها در یک شبکه رو هم تغییر بدن. برای مثال تکنولوژی شبکه‌ بی‌سیم این امکان رو فراهم می‌کنه که در بسیاری از موقعیت‌ها نیازی به استفاده از کابل لن نباشه و به این صورت از حجم کابل‌های مورد استفاده کم میشه. فناوری POE هم یکی از این مواردیه که می‌تونیم از اون به عنوان استاندارد یا تکنولوژی نام ببریم، چرا که باعث تغییرات گسترده‌ای در ساختار شبکه شده و در بسیاری از جهات اون رو بهتر کرده.

POE به چه معناست؟

PoE یک فناوری تازه‌ست که انتقال داده رو در کنار انرژی الکتریکی (از طریق یک کابل شبکه) ممکن می‌کنه. در واقع فناوری PoE باعث میشه که اطلاعات و انرژی از طریق انواع کابل شبکه به صورت موازی انتقال پیدا کنه. واژه‌ PoE مختصری از نام Power-over-Ethernet هست که معنی poe و درنهایت عملکرد این تکنولوژی رو می‌رسونه. انتقال برق از طریق کابل شبکه، مفهوم اصلی کاربرد این فناوریه.

با یک مثال شاید راحت‌تر متوجه بشین. فرض کنین می‌خواین یک اکسس پوینت رو در فضای باز نصب کنین؛ در فضای باز دسترسی به پریز برق بسیار سخته و علاوه‌بر این برای تامین انرژی مصرفی این اکسس پوینت باید کابل برق زیادی استفاده بشه که هم جلوه‌ خوبی نداره و هم ممکنه هزینه‌های زیادی برای تامین کابل پاور برای کاربر دربر داشته باشه.

فناوری poe

اما با تجهیزاتی مثل سوئیچ، اکسس پوینت و کابل‌های شبکه‌‌ای که از تکنولوژی PoE پشتیبانی می‌کنن، به راحتی میشه بدون نیاز به کابل پاور و پریز برق (برای اکسس پوینت) این شبکه رو راه اندازی کرد. اکسس پوینت مورد نظر برق خودش رو از سوئیچ، به وسیله‌ کابل لن می‌گیره که تمامی این فرآیند رو مدیون استفاده از قابلیت POE هستیم.

PoE در هر دستگاهی می‌تونه کارایی متفاوتی داشته باشه. به طور مثال یک سوئیچ PoE می‌تونه برق مورد نیاز دستگاه‌هایی مثل اکسس پوینت و دوربین‌های مدار بسته (در صورت پشتیبانی از PoE) رو تامین کنه. اما پشتیبانی از همین تکنولوژی در اکسس پوینت‌ها به منظور قابلیت تامین برق دستگاه‌های دیگه نیست و بیشتر به عنوان منبع تغذیه استفاده شده است.

کابل PoE

کابل شبکه PoE کابلی هست که بتونه برق رو در کنار دیتا از خودش عبور بده. این کابل نباید اختلالی در روند انتقال هرکدوم از موارد گفته‌شده به وجود بیاره و این انتقال باید به صورت کاملا همزمان صورت بگیره. می‌دونیم که انتقال برق باعث ایجاد مقاومت در سطح کابل میشه و در ادامه دمای کابل رو بالاتر می‌بره. در حوزه تجهیزات پسیو، کابل‌های زیادی برای استفاده‌ این تکنولوژی ساخته شدن که می‌تونیم به کابل شبکه Cat6 اشاره کنیم. همچنین این کابل در دو ساختار FTP و S/FTP تولید میشه.

نکته: کابل‌های شیلددار، گرما رو بین سطح کابل پراکنده می‌کنن و از بالا رفتن بیش از حد دمای کابل جلوگیری می‌کنن. همچنین کابل‌های شیلد و فویل‌دار، مناسب‌ترین کابل‌ها برای PoE هستند.

تکنولوژی POE

در ابتدا به صورت مختصر با مفهوم فناوری poe چیست آشنا شدیم. حالا بهتره به صورت تخصصی‌تر با این قابلیت آشنا بشیم. تکنولوژی PoE در همه‌‎ تجهیزات شبکه یکسان نیست و می‌تونه عملکرد متفاوتی داشته باشه. فناوری PoE در طی نسل‌های مختلف کارآمدتر شده و تا امروز پیشرفت زیادی داشته. PoE نسل‌های گذشته، انرژی الکتریکی کمتری رو می‎تونسته از خودش عبور بده (کمتر از 16 وات)، اما در بعضی‌ از سوئیچ‌های سیسکو، شکل تازه‌ای از این تکنولوژی رو می‌بینیم که با نام +UPoE، می‌تونه بیش از 90 وات برق رو از یک درگاه ارسال کنه. این فاکتور که توان PoE نام گرفته به وسیله‌ استاندارد PoE تایین میشه.

استاندارد IEEE 802.3af که از اولین نسل‌های استاندارد PoE هست نشون میده که یک دستگاه برای هر پورت می‌تونه به طور میانگین تا 15 وات برق رو انتقال بده. استاندارد IEEE 802.3at نسل دوم این استاندارده که قدرت انتقال رو به 30 وات رسونده و به اسم +PoE شناخته میشه.

اما نسل جدید سوئیچ‌ها توان انتقال بالاتری دارن. به عنوان مثال نسل سوم تکنولوژی PoE (IEEE 802.3bt Type 3) که در بعضی از تجهیزات به اسم UPoE هم شناخته میشه، توان PoE برابر با 60 وات رو داره. این توان در نسل بالاتر UPoE+ (IEEE 802.3bt Type 4) به بیش از 90 وات میرسه.

مزایای استفاده از POE

تکنولوژی PoE در شبکه مزایای قابل توجهی داره که باعث میشه اغلب شبکه از اون در طراحی و تجهیزات مورد استفاده شبکه استفاده کنن. بنابراین در پاسخ به اینکه تکنولوژی POE چه مزیتی داره میشه موارد زیر رو مطرح کرد:

  • سرعت بالای شبکه
  • کاهش هزینه‌ها
  • افزایش امنیت
  • تامین امنیت شبکه
مزایای فناوری POE

آنچه در معرفی POE گفتیم

همون‌طور که قبل‌تر اشاره کردیم، فناوری PoE در دستگاه‌ها با توجه به نوع دستگاه و محل استفاده‌ اون تعیین میشه. به عنوان مثال معمولا در مشخصات یک دوربین مداربسته PoE، به این تکنولوژی در قسمت منبع دستگاه اشاره شده اما در سوئیچ‌های PoE این قضیه کاملا متفاوته. یک سوئیچ که به طور معمول در رک نصب میشه، به کابل پاور و پریز برق دسترسی داره و احتیاجی به این منبع تغذیه نداره، بلکه خودش به عنوان منبع تغذیه دستگاه‌هایی مثل روترها، اکسس پوینت‌ها و غیره استفاده میشه.

سوالات متداول

انتقال برق چه تاثیری بر روی کابل شبکه PoE داره؟

علاوه بر با لارفتن دمای کابل، افت ولتاژ در بعضی از مواقع باعث اختلال در کار تجهیزات میشه.

فناوری PoE در چه تجهیزاتی بیشتر استفاده میشه؟

در تجهیزاتی مثل دوربین‌های مداربسته، اکسس پوینت‌های فضای باز و سایر دستگاه‌هایی که به پریز برق دسترسی ندارن، استفاده میشه.

مزیت داشتن فویل و شیلد در کابل شبکه PoE چیه؟

استفاده از شیلد و فویل در ساختار کابل شبکه poe، باعث پراکندگی گرما و از بین رفتن اون در سطح کابل میشه.

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x